English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Staranje brez meja

Čezmejni strokovni odbor je srce in glava projekta STAR s strokovnega vidika. Člani strokovnega odbora so bili izbrani v sodelovanju vseh partnerjev projekta. Inštitut Antona Trstenjaka je podal smernice, ostali partnerji pa so potem izmed strokovnjakov, ki delujejo na področju dolgotrajne oskrbe, političnih predstavnikov, predstavnikov nevladnih organizacij, ki delujejo na programskem območju, predstavnikov oskrbovalnih ustanov in predstavnikov oskrbovalcev in oskrbovalcev, predlagali ustrezne kandidate.

 

 

Kandidati za člane Čezmejnega strokovnega odbora so se prvič sestali 7. 12. 2016 v prostorih Občine Hrpelje-Kozina. Dnevni red sestanka je bil naslednji:

1. Potrebe in možnosti po deinsticionalizaciji dolgotrajne oskrbe v EU in naših regijah;

2. konstituiranje in medsebojna seznanitev članov odbora;

3. naloge odbora v projektu.

Po krajšem predavanju, ki ga je o dolgotrajni oskrbi in deinstitucionalizaciji, pripravil dr. Jože Ramovoš, so se kandidati za člane Odbora predstavili. Vsak je povedal, kaj je po izobrazbi, s čim se službeno ukvarja in še na kratko predstavil organizacijo, v kateri dela. Na koncu sestanka smo začrtali še nadaljne naloge in odgoornosti v okviru Odbora.

Ob koncu srečanja dr. Ramovš prisotne pozove, da naj vsak pove eno novo misel o tem, kaj bi bilo v tem projektu dobro ustvariti. Pa tudi, ali se spomnijo še katerega človeka, ki bi bil dober, da v tem projektu Star nekaj doda, ko bomo delali študijo/program.

 

 

 

  Link na Dokument s predlogi Čezmejnega strokovnega odbora!

 

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje