English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Novice

Izberi rubriko novic:

V 3. številki 13. letnika revije Kakovostna starost so znanstveni in strokovni članki posvečeni različnim oblikam bivanja za tretjo generacijo, komuniciranju med generacijami, padcem v starosti, starosti in gibalom ter kronični obstruktivni pljučni bolezni (KOPB). Preberite si pregled gerontološke literature in dogodkov doma in po svetu. Predstavljamo tudi revijo Andragoška spoznanja. V rubriki Gerontološko izrazje osvetljujemo pojem "generacija". Poročamo o vlogi bolnikov v Evropski agenciji za zdravila. V rubriki Intervju se je dr. Jože Ramovš o slovenski zdravstveni gerontologiji pogovarjal z dr. Božidarjem Voljčem, v Klasikih pa Jože in Ksenija Ramovš predstavljata vitalne in navidezno vitalne v vseh generacijah v Turgenjevih Očetih in sinovih.

Vabljeni k branju!

V 2. številki 13. letnika revije Kakovostna starost nadaljujemo s temo dolgotrajne oskrbe z Izjavo o Zakonu o dolgotrajni oskrbi, ki je podpora predlogu zakona in hkrati kritika njegovih pomanjkljivosti. Znanstveni in strokovni članki obsegajo starostnike v domačem okolju, kožo v starosti, staranje in duhovnost ter pomen kronološke in zaznane starosti pri starejših. Ogledate si lahko pregled gerontološke literature in dogodkov ter prikaz revije IB. V rubriki Gerontološko izrazje je predstavljen pojem "staromrzništvo". Poročamo o prazničnem posvetu ob 2. evropskem dnevu medgeneracijske solidarnosti ter o posvetu s starejšimi uporabniki mestnega potniškega prometa. V intervjuju se boste srečali s Francem Imperlom, ki je spregovoril o dolgotrajni oskrbi pri nas in v tujini. V Klasikih pa tokrat predstavljamo Trstenjakove misli o sreči in starosti.

Vabljeni k branju!

V 1. številki 13. letnika revije Kakovostna starost dajemo glavni poudarek dolgotrajni oskrbi tudi v povezavi z aktualnim predlogom zakona o dolgotrajni oskrbi. Preberete si lahko o hipoglikemiji pri sladkorni bolezni, zdravilih v 3. življenjskem obdobju, pomoči ostarelim staršem v Evropi ter o slovenskih lastnicah gozda. Tudi pregled gerontološke literature vsebuje veliko informacij o dolgotrajni oskrbi. V rubriki Gerontološko izrazje predstavljamo pojem "onemoglost". Čakata vas poročili s 40-letnice obstoja in delovanja Gerontološkega društva Slovenije ter prve znanstvene delavnice o družbenoekonomskih virih v okviru projekta FUTURAGE. Zanimiv je tudi intervju z arhitektom Hans-Petrom Wintrom, v Klasikih pa vas čaka izbor citatov o starosti. Poročamo tudi o delu Inštituta v letu 2009.

Vabljeni k branju!

1...67891011››
© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje