English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Novica: Spletni logoterapevtski seminar

Objavljeno v splošne novice, dne 18.8.2022

Seminar gerontološke logoterapije – ZORENJE V STAROSTI

 Franklova logoterapija lahko zelo pomaga pri poklicnem ali družinskem delu s starimi ljudmi - tako pri oskrbovanju in negi v bolezni in onemoglosti kakor pri prizadevanju za kakovostno, zdravo in dostojanstveno staranje ali oblikovanju lepšega sožitja med starejšimi in mlajšimi. V drugi polovici življenja, ko telesne in duševne moči upadajo, lahko rastejo samo duhovne zmožnosti notranje svobode in osebnega zorenja, z njimi pa kljubovalna moč duha, ki zmore premagovati težave in stiske. Če razvijamo te zmožnosti, se lepša sožitje z ljudmi. Moč lastnega duha in veščine za lepše sožitje so največja naložba za dneve bolezni in pešanja ter za pomoč staremu človeku, ki je obojestransko koristna. Razvijanje teh zmožnosti je obenem pot do doživljanja lastnega smisla v zdravju in nemoči.

 O teh logoterapevtskih spoznanjih in veščinah organizira Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje 2-dnevni seminar. Vodita ga prof. dr. Jože Ramovš, logoterapevt s 4-letno specializacijo pri dr. Elisabeth Lukas, učenec Viktorja Frankla in Antona Trstenjaka, ter diplomirani psiholog Alen Sajtl.

 

več o seminarju...

Vsebina seminarja:

1.    dan: Smisel v starosti – kako lahko zanj delam in ga doživljam?

2.    dan: Življenjska bilanca za kakovostno staranje – svoboda za smiselno stališče; krepitev veselja in volje za svoj razvoj in sožitje.


Seminar obsega 40 študijskih ur: 15 ur predavanj, vaj in osebnih konzultacij ob seminarski nalogi ter 25 ur osebnega dela s študijem knjige E. Lukas Vse se uglasi in izpolni ter izdelavo seminarske naloge (vrednotenje seminarja: 1,5 ETSC).

Razpisujemo seminar v skupini do 12 udeležencev.

 

1.      Virtualni ( Zoom) – prvi seminarski dan 27. 9. 2022 in drugi dan 11. 10. 2022, obakrat od 15. do 20. ure.

 

Cena 2-dnevnega seminarja vključno s študijsko knjigo je 200 EUR + DDV, za študente 60 % popust (80 EUR + DDV). 

Ta seminar je pogoj za vpis na logoterapevtsko specializacijo s posebnim poudarkom na gerontologiji in medgeneracijskem sožitju, ki jo bo Inštitut organiziral.

 

Prijave in informacije: alen@iat.si

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje