English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Novica: ''SEAM'' organizira drugo mednarodno izobraževanje projekta za svoje voditelje skupin in odrasle učence

Objavljeno v splošne novice, dne 30.3.2016

43 udeležencev projekta SEAM se bo med 30. 3. 2016 in 5. 4. 2016 srečalo v Topolšici (Slovenija), kjer bodo sodelovali na drugem izobraževanju projekta. Izobraževanje je oblikovano za testiranje učnega uspeha odraslih, ki so sodelovali na lokalnih delavnicah. Te so bile predhodno razvite v sedmih državah partnerjev na pobudo projekta.

Skozi celoten teden dela bodo odrasli učenci, ki se bodo udeležili dogodka, v praksi uporabili vse znanje, ki so ga pridobili na prejšnjih lokalnih delavnicah projekta ''SEAM'' v vsaki državi partnerja in stopili v interakcijo z drugimi učenci v enakem položaju kot so oni v drugi tuji državi. Program dejavnosti, ki se bodo izvajale v času izobraževanja, je del gradiva, ki so ga pripravili voditelji ''SEAM'' na prejšnjih srečanjih projekta. Vsebuje vaje za testiranje intelektualnih rezultatov in gradivo, ki je oblikovano za odrasle učence (starim nad 50 let), da jim zagotavlja medkulturne in osnovne jezikovne spretnosti za potovanje v tujino ter prilagajanje tujim in večkulturnim vzdušjem. Rezultat teh aktivnosti in odziv njihovih udeležencev bo analiziran. S tem se bo preverilo, če je bil načrt omenjenih gradiv primeren in uporaben za učence ter kako bi ga bilo potrebno izboljšati in dokončati pred končno verzijo in objavo na koncu projekta.

*SEAM: Socialno izobraževanje odraslih s pomočjo mobilnosti” je dvoletno strateško partnerstvo na mednarodni ravni. Projekt koordinira Asociación Gantalcalá (Spain), pomagajo ji Innovative Community Centres Association (Bulgaria), Diecezni charita Brno (Czech Republic), Passaggi onlus (Italy), Latvian Adult Education Association (Latvia), Municipio de Amarante (Portugal) ter naš Inštitut. Projekt je financiran preko programa Erasmus+ Europske komisije, Key Action 2.

Če bi radi sledili novicam projekta, lahko obiščete spletno stran www.seamproject.eu ali se obrnete na nas.

 

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje