English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Revija kakovostna starost

Kakovostna starost je edina slovenska znanstveno-strokovna revija, ki je posvečena izključno starosti in z njo povezanimi socialnimi, ekonomskimi, zdravstvenimi, medgeneracijskimi ter drugimi, z gerontologijo povezanimi vprašanji.

Zadnja številka

Kakovostna starost letnik 22, številka 3

Uvodnik

Znanstveni in strokovni članki

Iz gerontološke literature

Drobci iz gerontološke literature

Gerontološki dogodki

Gerontološko izrazje

Simpoziji, delavnice

Status: Na zalogi

Cena izvoda: 6,00 €

izvodov v košarico

Starejše številke

Revija Kakovostna starost - letnik 22, številka 2

Revija Kakovostna starost - letnik 22, številka 1

Kakovostna starost - letnik 21, številka 4

Kakovostna starost - letnik 21, številka 3

Kakovostna starost - letnik 21, številka 2

ARHIV »»

Naročite letnike!

Želite naročiti revijo Kakovostna starost v obliki letnika? Nič lažjega. Le »klik« vas loči od vseh naših letnikov. Pri naročilu starejšega, vam ga bomo poslali takoj, trenutno aktualen letnik pa pošiljamo v obliki naročnine - tako, ko izide posamezna številka, jo pošljemo tudi vam. Več »»

Strokovne knjige

Pogovori o starosti - Cato Maior de senectute

Mark Tulij Ciceron

           Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje je izdal slovenski prevod knjige Mark Tulij Ciceron POGOVORI O STAROSTI – CATO MAIOR DE SENECTUTE v sodelovanju s SAZU. To je najstarejša znana knjiga, ki je izrecno posvečena starosti in medgeneracijskim odnosom. Napisana je bila leta 44 pr. Kr. Njeno branje ljudi preseneti, kako aktualna je njena vsebina tudi v današnji razmerah staranja prebivalstva.

          Knjiga je zanimiva za vsakogar, ki ga zanimajo klasične izkušnje evropske kulture. Uporabna je pri srednje in visokošolskem učenju latinščine – vzporedno s prevodom je latinsko besedilo ter klasične zgodovine - knjiga ima obsežno študijo akademika dr. Kajetana Gantarja. Dobrodošla bo zgodovinskim krožkom univerze za tretje življenjsko obdobje.Kot prva gerontološko-medgeneracijska knjiga je pomembna za vsakogar, ki ga zanima večno žgoče vprašanje, kako se starati, in sodobno vprašanje, kako ustvarjalno reševati izziv staranja prebivalstva in sožitja med številčno starejšo in maloštevilnejšo mlado generacijo. Ciceron je svoje izkušnje in spoznanja svojega časa o tem znal napisati v vrhunsko lepem jeziku.

 

200 strani, izšla leta 2015

Status: Na zalogi

Cena izvoda: 24,00 €

izvodov v košarico

Več iz knjižne police

Izdali smo že 49 knjig, ki jih najdete na naši knjižni polici. Vabljeni k ogledu, večino lahko tudi kupite v tej spletni prodajalni ali osebno na Inštitutu. Več »»

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje