English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Novice

Izberi rubriko novic:

Franklova logoterapija lahko zelo pomaga pri poklicnem ali družinskem delu s starimi ljudmi, tako pri oskrbovanju in negi v bolezni in onemoglosti kakor pri prizadevanju za kakovostno, zdravo in dostojanstveno staranje ali pri skrbi za lepše sožitje med starejšimi in mlajšimi. Posebej ustrezna so ta spoznanja za čas večjih stisk, kakršna je epidemija covida-19, in za okrevanje po njej.

Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje o tem organizira 2-dnevne spletne seminarje. Vodila jih bosta prof. dr. Jože Ramovš, logoterapevt s 4-letno specializacijo pri dr. Elisabeth Lukas, učenec Viktorja Frankla in Antona Trstenjaka ter univ. dipl. psiholog Alen Sajtl.

 

Seminar bo potekal 2 dneva po 5 ur.

Prvi seminar - ob četrtkih:

  • 18. 2. 2021 in 4. 3. 2021 od 15:00 do 20:00

Drugi seminar – ob sobotah:

  • 20. 2. 2021 in 6. 3. 2021 od 9:00 do 14:00 

Cena 2-dnevnega spletnega seminarja je 40 EUR, kar vključuje tudi knjigo Elisabeth Lukas - Vse se uglasi in izpolni, ki jo prejmete pred začetkom seminarja.

 

  Informacije in prijave:

  • info@iat.si
  • tel.:01/433-93-01
  • naslov: Resljeva 11, Ljubljana.

Alexander Vesley, vnuk Viktorja Frankla, je posnel dokumentarni film o svojem dedu. Obiskal je Franklove bivše prijatelje in kolege z vsega sveta, da bi v filmu prikazal osebni vidik, tj. kako so Franklove teorije povezane z njegovo osebo in osebnostjo. Nastal je enourni dokumentarni film, ki ponuja unikaten in oseben vpogled v Viktorja Frankla, kot so ga videli njegovi študenti, sodelavci, prijatelji, sorodniki in znanci tako iz profesionalne kot privatne sfere.

Več informacij je na voljo na uradni spletni strani filma.

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje