English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Novica: HOPE Exchange 2019

Objavljeno v splošne novice, dne 28.5.2019

Tudi v letošnjem letu je Inštitut Antona Trstenjaka sodeloval v programu HOPE Exchange, ki je namenjen izmenjavi zdravstvenih strokovnjakov med evropskimi državami. Tokrat je bila tema 'Z dokazi podprto odločanje v zdravstvu'. Srečanje je bilo organizirano v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana.

 

V okviru programa strokovnjaki spoznavajo delovanje institucij, ki se na različne načine ukvarjajo z raziskovalnimi ali praktičnimi dejavnostmi na področju zdravja. Znanje, izkušnje in primere dobrih praks pri našem raznolikem delu smo izmenjevali (na sliki iz leve proti desni):

   - Pille Kink iz Estonije, ki vodi oddelek za razvoj storitev bolnišnice v Talinu;
   - Ana Ramovš, zdravnica iz Inštituta Antona Trstenjaka;
   - Ajda Svetelšek, psihologinja iz Inštituta Antona Trstenjaka;
   - Karl Dalton iz Irske, ki se ukvarja z okoljskim menedžmentom za promocijo zdravja;
   - Jose Ramon Saiz-Llamosas iz Španije, fizioterapevt v primarnem zdravstvu.
Gostom smo predstavili delo Inštituta na področju primarne preventive zdravja, programov za opolnomočenje oseb za ohranjanje lastnega blagostanja ter predvsem na področju raziskovalnih dejavnosti, ki nam služijo kot izhodišče pri oblikovanju in razvijanju praktičnih dejavnosti. Diskusija se je razvila tudi v smer okoljskih prilagoditev za lajšanje življenja dementnim bolnikom, pri čemer ima gost iz Irske, g. Karl Dalton, veliko izkušenj in izjemne dosežke.
© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje