English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Novica: Potek tretjega mednarodnega srečanja projekta ''SEAM'' na Brnu na Češkem

Objavljeno v splošne novice, dne 25.2.2016

Štirinajst predstavnikov sedmih partnerskih organizacij se je med 3. 2. 2016 in 6. 2. 2016 zbralo na Brdu (Češka), da bi skupaj preverili trenutne rezultate projekta ''SEAM'', načrtovali naslednje projektne dejavnosti in razpravljali o možnem nadaljevanju te iniciative.

V prvem delu srečanja so imeli voditelji skupin in koordinatorji, ki so odgovorni za učni material projekta za izobraževanje odraslih za drugi jezik in mobilnost, priložnost preučevanja rezultatov lokalnih delavnic. Omenjene delavnice izvaja vsaka partnerska organizacija z odraslimi (starimi nad 50 let) v vsaki državi pri testiranju materialov drugega jezika, medkulturnosti in mobilnosti, ki jih je razvila projektna ekipa v prvi fazi.

Ko so bile narejene analize rezultatov teh aktivnosti za osnovo projektnih materialov, so se udeleženci osredotočili na enega izmed glavnih ciljev srečanja: organizirati drugo mednarodno izobraževanje, ki se bo odvijalo med 30. 3. 2016 in 5. 4. 2016 v Sloveniji. Ta dogodek bo združil skupaj vse voditelje skupin, ki so koordinirali prejšnje projektne aktivnosti in 35 odraslih učencev (5 iz vsake države), ki so sodelovali na lokalnih delavnicah projekta in se bodo udeležili tega srečanja, da bodo nadaljevali s testiranjem intelektualnih rezultatov projekta.

Na sestanku so se najprej dogovorili o celotni logistiki, prevozu in programu aktivnosti, potem pa so obravnavali druga vprašanja, še posebej idejo o ustvarjanju nadaljevanja ali drugega dela tega projekta, ki bi lahko nadaljeval z delom projekta ''SEAM'' in uporabljal njegove materiale.

*SEAM: Socialno izobraževanje odraslih s pomočjo mobilnosti” je dvoletno strateško partnerstvo na mednarodni ravni. Projekt koordinira Asociación Gantalcalá (Spain), pomagajo ji Innovative Community Centres Association (Bulgaria), Diecezni charita Brno (Czech Republic), Passaggi onlus (Italy), Latvian Adult Education Association (Latvia), Municipio de Amarante (Portugal) ter naš Inštitut. Projekt je financiran preko programa Erasmus+ Europske komisije, Key Action 2.

Če bi radi sledili novicam projekta, lahko obiščete spletno stran www.seamproject.eu ali se obrnete na nas.

 

 

 

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje