English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

KONZORCIJ 17 - Vzpostavitev mreže integrirane dolgotrajne oskrbe v lokalni skupnosti

Objavljeno v oddelku gerontologija, datum dogodka: 6.3.2020

V petek, 6. marca 2020 smo na Inštitutu Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje gostili župane in županje nekaterih manjših slovenskih občin, ki so podpisali pogodbo o ustanovitvi Konzorcija 17, katerega glavni cilj je vzpostavitev mreže malih domov za starejše in alternativnih oblik bivanja s programi integrirane dolgotrajne oskrbe v lokalni skupnosti.

 


Konzorcij 17 je  združenje, 25 srednjih in manjših občin v Republiki Sloveniji, družbe FIRIS IMPERL d.o.o. in Inštituta Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje, ki skupaj nastopa na razpisih za pridobitev nepovratnih sredstev, sredstev skladov in drugih sredstev za podporo programov dolgotrajne oskrbe v lokalni skupnosti.


Izobraževalno podjetje na področju dolgotrajne oskrbe FIRIS IMPERL d.o.o. je vodja projekta, skupaj z Inštitutom Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje, pa sta polnopravna člana in vključena v Konzorcij 17 kot svetovalna služba.

Delovanje Konzorcija 17 je omejeno na obdobje od leta 2020 do 2027, vanj pa so vključene naslednje občine : Benedikt, Bled, Bloke, Bovec, Cirkulane, Destrnik, Dobje, Hrpelje-Kozina, Kostel, Kozje, Log-Dragomer, Lukovica, Majšperk, Moravske Toplice, Podlehnik, Postojna, Puconci, Rogatec, Sevnica, Sv. Jurij ob Ščavnici, Šentjernej, Šentrupert in Vodice.

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje